Programma 2019

Iedere week anders

1e helft seizoen
Klik op de datum voor de beschrijving

We starten ons fietsseizoen met een mooie tocht door de IJsselvallei, waar we kunnen genieten van bloeiende bomen en struiken.

Wij steken bij Olst de IJssel over met het pontje. In Fortmond genieten wij van het fenomenale uitzicht vanaf de uitkijktoren. Via een mooie weg rijden wij terug naar Deventer.

Salland staat onder meer bekend om zijn heerlijke asperges. Wij fietsen door een afwisselend landschap langs drie aspergeboerderijen.

Wij gaan naar museumboerderij De Pothaar via een route langs “de Schipbeek” en door het mooie Salland met zijn mooie coulisselandschap, houtwallen, beken en bossen.

Om ons te behoeden voor natte voeten bij hoge waterstanden, heeft de overheid nevengeulen laten graven langs de IJssel.

Wij fietsen naar de natuurderij, de nieuwe boerderij die op een terp is gebouwd in de uiterwaarden van de Keizerswaarden. Daarna via Diepenveen, klooster Sion en de Averlose Houtweg terug naar Deventer.

Deze afwisselende fietsroute verbindt de Hanzesteden Deventer en Zutphen met elkaar en volgt voor een deel de westoever van de IJssel. Het is een mooie combinatie van natuur en steden.

Via Diepenveen, de Haere, Olst en Wijhe fietsen wij door een afwisselend landschap terug naar Deventer.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo en de Appense bossen richting Empe en Klein Amsterdam. Na de koffiestop gaan wij door de IJsselvallei terug naar Deventer.

Wij fietsen bij Gorssel de rust en ruimte van de Achterhoek binnen. Over de Gorsselse heide gaan wij naar landhuizendorp Laren. Via een mooie route langs Bathmen en Oude Molen rijden wij terug naar Deventer.

Fiets gids van het Gilde op de rug gezien

Zit het weer tegen

In geval van temperaturen boven de 30 graden, teveel regen of te harde wind wordt de rit afgelast. Raadpleeg in geval van twijfel de VVV of mail ons:

2e helft seizoen
Klik op de datum voor de beschrijving
Via een mooie route gaan we naar Fortmond. De uitkijktoren biedt een mooi beeld van de IJsselstroom en van de plek waar het kerkje van Luchere stond, dat samen met de nederzetting door het water is verzwolgen.

Deze route brengt ons door een wisselend landschap naar “Het Wonder van Frieswijck”. Hoezo “Knuffelpad”? Via Wesepe en Broekland tuffen wij naar Olst en stomen we door naar Deventer.

Een mooie fietstocht langs de IJssel, Zandwetering, Soest­wetering en diverse Sallandse water­gangen. We krijgen uitleg over bijvoorbeeld de werking van een vistrap en we fietsen nog een stukje langs het Overijssels Kanaal.

Wij fietsen door het mooie Salland naar Heino waar wij kort stoppen bij kasteel het Nijenhuis en bij de beroemde Pomp van Heino. Daarna fietsen wij langs het Overijssels Kanaal terug naar Deventer.

Via de Bolwerksmolen en de mooie IJsselvallei gaan wij langs bij de ruïne van slot Nijenbeek. Na de koffiestop bij de bakker Bril fietsen wij door recreatiepark Bussloo naar Deventer.

Vandaag fietsen wij over de bloeiende heide langs het torentje van Palthe bij Haarle. Na de koffiestop gaan wij via Schoonheeten, langs het Overijssels kanaal , Averlo en Frieswijk terug naar Deventer.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo naar de hoogste watervallen van Nederland. Wij gaan door de mooie IJsselvallei terug naar Deventer.

Door het coulisselandschap van Zuid-Salland gaan we via Oude Molen naar landgoed Oxe. Vervolgens via Joppe naar het pontje van Gorssel waar we de IJssel oversteken en terug rijden naar Deventer.

Vandaag steken we de IJssel over en fietsen we rond het recreatiegebied Bussloo. Door de Appense bossen gaan we richting Empe en Klein Amsterdam. Vervolgens door de mooie IJsselvallei terug naar onze hanzestad.

Deze route voert ons de stad uit, maar waarheen? Traditiegetrouw sluiten wij de zomer weer af met een fietstocht met verrassingselementen. Bent u nieuwsgierig geworden? Fiets deze tocht met ons mee en laat u verrassen.

( Dat het niet de laatste rit van het seizoen is komt door de hitte deze zomer die ons noodzaakte o.a. de tocht ‘Het verdwenen dorp’ af te lasten. Die kunt u nu op 11 oktober alsnog rijden…! )